Dvodnevni seminar i radionica u Primoštenu

Od 05. do 06. rujna, u Primoštenu, u sklopu 12 međunarodne OTMC konferencije, održani su intenzivni seminar i radionica na temu projektiranja pasivnih zgrada, koji je okupio gotovo 30ak visokoobrazovanih polaznika iz srodnih i multidisciplinarnih strukovnih područja: arhitekte, inženjere građevinarstva, inženjere strojarstva i stručnjake okolišnog inženjerstva. Seminar i radionica dio su programa aktivnosti SEEDpass projekta.

Međunarodni seminar i radionicu vodili su predavači iz Njemačke (Dipl. Ing. Arh. Wolfgang Hasper; PHI), Italije (Dr. Francesco Nesi, MSc. Eng Ileana Iannone; ZEPHIR), Grčke (MSc. Eng. Stephanos Pallantzas; HPHI) i Hrvatske (Dipl. Ing. Arh. Petra Kondres Tomažić; OIKON). Predavači su u dva intenzivna dana uspješno prenijeli ne samo osnove standarda pasivne gradnje, već i detalje proračuna na temelju odabranih primjera zgrada.
Obrađene tematske cjeline seminara i radionice možete pogledati na ovom LINKU.

SEEDpass_course_participants

Passivhaus zgrade su zgrade kod kojih se toplinska udobnost (ISO7730) može postići (ali ne mora nužno samo na taj način!) samo pomoću dogrijavanja ili dodatnog hlađenja masene količine svježeg zraka , koji je potreban (higijenski nužno!) da bi se postigli uvjeti zadovoljavajuće kvalitete unutarnjih prostorija - bez potrebe (ali uz jednaku slobodu kao i kod svake druge zgrade!) za dodatnom cirkulacijom zraka (kao što je prirodna ventilacija).