SEEDPASS STRUČNI SIMPOZIJ


Kako je bilo na Simpoziju? Kliknite ovdje i saznajte!


Web_sl1_HR

Cjelodnevni stručni simpozij u okviru EU sufinanciranog SEEDpass projekta održat će se 15. lipnja na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. SEEDpass Konzorcij prezentirat će svoje rezultate postignute tijekom rada na EU projektu punog naziva: „South East Europe strategic partnership in vocational education and training in Passive House Design for NZEB development“.

Očekuje se dolazak pojedinačnih predavača iz projektnih partnerskih institucija:  Passive House Institute – PHI (D), Zero Energy and Passivhaus Institute for Research – ZEPHIR (I), Hellenic Passive House Institute – HPHI (GR), Oikon – Institut za primijenjenu ekologiju (HR) i s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – GF (HR). Pored navedenih institucija, gostovat će i stručni predavači  iz međunarodnih organizacija, koji će najnovije teme iz područja energetske učinkovitosti i održivosti  upotpuniti predavanjima srodnim glavnom cilju EU SEEDpass projekta.

KLIKNI ZA PRELIMINARNI PROGRAM

Pored predstavljanja projektnih rezultata – obrazovnih materijala za visokoobrazovane stručnjake iz područja graditeljstva, cilj Simpozija je također i detaljno upoznavanje s komplementarnim tematskim cjelinama: od zavisnosti održive arhitekture i klimatoloških specifičnosti te pripadnih arhitektonskih detalja i načina izvedbe te, u konačnosti,  ekonomske isplativosti. Na osnovi odabranih primjera građevina, SEEDpass Konzorcij prezentirat će principe pasivne gradnje kao rješenje za implementaciju nZEB Direktive – s posebnim naglaskom na primjenu u toplim klimatskim zonama.

Gostujući predavači iz  Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, predstavit će uspješan način međusektorske suradnje kroz aktualni EU financirani BUILD UPON projekt – kao primjer dobre prakse na temu dugoročnih strategija za energetske obnove.

Gostujući predavači iz mlade i dokazano uspješne organizacija SEPEV, Turska, razjasnit će komplementarnost  LEED i PASSIVE HOUSE standarda, i demistificirati svaku podjelu na različite strane, s naglaskom na kompletni proizvod.

Simpozij je međunarodna prilika za stručnjake iz područja graditeljstva, uključujući i predstavnike akademske zajednice, te predstavnike lokalne i središnje vlasti, da se upoznaju s obrazovnim materijalima, te rješenjima za uspješniju nZEB implementaciju i strategijama održive energetske obnove.

Ne propustite ovu priliku – nadogradite svoje znanje i spoznaje na temelju najnovijih istraživanja i aktualnih primjera iz prakse!

Kako je prošao Simpozij, možete pogledati ovdje!

Web_sl2_HR

ILI se možete se registrirati i jednostavnik klikom na ULAZNICE:


Logos_HR

 

Passivhaus kriterij grijanja ≤15 kWh/(m²a) nije fiksni...?                 Naravno da nije!