SEEDPASS STRUČNI SIMPOZIJ


Kako je bilo na Simpoziju? Kliknite ovdje i saznajte!


Web_sl1_HR

Cjelodnevni stručni simpozij u okviru EU sufinanciranog SEEDpass projekta održat će se 15. lipnja na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. SEEDpass Konzorcij prezentirat će svoje rezultate postignute tijekom rada na EU projektu punog naziva: „South East Europe strategic partnership in vocational education and training in Passive House Design for NZEB development“.

Očekuje se dolazak pojedinačnih predavača iz projektnih partnerskih institucija:  Passive House Institute – PHI (D), Zero Energy and Passivhaus Institute for Research – ZEPHIR (I), Hellenic Passive House Institute – HPHI (GR), Oikon – Institut za primijenjenu ekologiju (HR) i s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – GF (HR). Pored navedenih institucija, gostovat će i stručni predavači  iz međunarodnih organizacija, koji će najnovije teme iz područja energetske učinkovitosti i održivosti  upotpuniti predavanjima srodnim glavnom cilju EU SEEDpass projekta.

KLIKNI ZA PRELIMINARNI PROGRAM

Pored predstavljanja projektnih rezultata – obrazovnih materijala za visokoobrazovane stručnjake iz područja graditeljstva, cilj Simpozija je također i detaljno upoznavanje s komplementarnim tematskim cjelinama: od zavisnosti održive arhitekture i klimatoloških specifičnosti te pripadnih arhitektonskih detalja i načina izvedbe te, u konačnosti,  ekonomske isplativosti. Na osnovi odabranih primjera građevina, SEEDpass Konzorcij prezentirat će principe pasivne gradnje kao rješenje za implementaciju nZEB Direktive – s posebnim naglaskom na primjenu u toplim klimatskim zonama.

Gostujući predavači iz  Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, predstavit će uspješan način međusektorske suradnje kroz aktualni EU financirani BUILD UPON projekt – kao primjer dobre prakse na temu dugoročnih strategija za energetske obnove.

Gostujući predavači iz mlade i dokazano uspješne organizacija SEPEV, Turska, razjasnit će komplementarnost  LEED i PASSIVE HOUSE standarda, i demistificirati svaku podjelu na različite strane, s naglaskom na kompletni proizvod.

Simpozij je međunarodna prilika za stručnjake iz područja graditeljstva, uključujući i predstavnike akademske zajednice, te predstavnike lokalne i središnje vlasti, da se upoznaju s obrazovnim materijalima, te rješenjima za uspješniju nZEB implementaciju i strategijama održive energetske obnove.

Ne propustite ovu priliku – nadogradite svoje znanje i spoznaje na temelju najnovijih istraživanja i aktualnih primjera iz prakse!

Kako je prošao Simpozij, možete pogledati ovdje!

Web_sl2_HR

ILI se možete se registrirati i jednostavnik klikom na ULAZNICE:


Logos_HR

 

Passivhaus zgrade su zgrade kod kojih se toplinska udobnost (ISO7730) može postići (ali ne mora nužno samo na taj način!) samo pomoću dogrijavanja ili dodatnog hlađenja masene količine svježeg zraka , koji je potreban (higijenski nužno!) da bi se postigli uvjeti zadovoljavajuće kvalitete unutarnjih prostorija - bez potrebe (ali uz jednaku slobodu kao i kod svake druge zgrade!) za dodatnom cirkulacijom zraka (kao što je prirodna ventilacija).